Ruta

A partir de maig 2011 canviaré el perfil de les Gavarres per recórrer a cop de pedal una part de la ruta Cápac Ñan (antic camí de l’Inca). La Cápac Ñan és l’eix principal de la xarxa viària de l’Imperi Inca. Abarca sis països andins -Colòmbia, Equador, Perú, Bolívia, Xile i Argentina- i té un gran valor històric per al continent llatinoamericà. De la mateixa manera que la Ruta de la Seda unia Àsia i Europa en un entremat de rutes comercials, la Cápac Ñan va permetre a tots els pobles d’aquesta xarxa l’intercanvi de diversos productes, la transmissió de valors culturals, l’accés als diferents santuaris inques i el desenvolupament de pràctiques comunes.

Ruta

La idea inicial d’aquesta petita aventura consisteix en creuar els països d’Equador, Perú, Bolívia, Xile (i potser Argentina) amb bicicleta. És a dir, pedalar per la Sierra sud d’Equador i entrar a Perú per Zumba, enllaçant-ho a continuació amb la Cordillera Blanca. D’allà, fer la travessa de la Sierra Central, una de les zones menys conegudes del país, que va d’Abancay fins a Cuzco (conegut com el tram més dur de la ruta Alaska – Ushuaia, pujant a colls de fins a 5000m i baixant a 2500m, i així anar fent). Passar pel llac Titicaca i entrar a Bolívia por Copacabana. Direcció Oruro després de deixar La Paz, i creuar el Salar de Uyuni. Entrar al desert d’Atacama via Las Lagunas, zona coneguda per haver d’empènyer la bicicleta per sorra desèrtica durant quilòmetres i quilòmetres. D’allà: A) seguir direcció al sud per la costa xilena fins a Santiago o B) entrar al nord d’Argentina pel paso de Jama i anar zigzaguejant amb Xile fins a Santiago. Sobre la marxa es veurà. Com diu un amic: “Mai por, sempre acollonit!”.

3 thoughts on “Ruta

Add yours

  1. I a mi s’em va fer dura la teritorio hermida… mare de deu!!
    Quin valor…anims jenaro, tots els teus amics, anirem seguint la teva gesta!
    I tranquil, quan arribis et fotrem de caps al sutton, perquè et dongui un patatús!!

    Salut i força primo, un petó i una abraçada amb molta energia!!

  2. Nanu molts d’anims que et faran falta durant aquest grapat de quilometres!!!!! i com diu en bassa despres podrias torna nadant fins a calella!!!!Salut i moltes forçes!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: